Braucu uz Rīgu!

Un piedāvāju jums izstādi. Savā dzimtajā pilsētā jau esmu rīkojusi dažas ekspozīcijas, bet šī būs īpaša, jo atklāj manu zemapziņas saikni ar šīs pilsētas vēsturi un tās simboliem.



 Es atklāju, ka vienmēr esmu pētījusi arhetipiskās pasaules atmiņu un ka savā darbā alķīmisko simbolismu esmu izmantojusi jau sen, pati to neapzinādamās. Šie elementi manī jau mita, un nevarēja būt savādāk tieši tādēļ, ka esmu dzimusi un augusi Rīgā, simbolu piepildītā pilsētā. Kopš bērnības mani valdzināja tās noslēpumi. Pētīju pilsētu, uz tās ēkām atklājot tādus savdabīgus tēlus kā zēnu ar trepēm, garīgās augšupejas simbolu; ērgli, neglītā matērijā ieslodzītu gara simbolu; vilku, antimona simbolu un visbeidzot zēnu ar grāmatu, iniciācijas simbolu. Manai iztēlei nebija miera.
 


  Iespējams, lielākā daļa Rīgas arhitektu šos simbolus izmantojuši neapzināti, daži, kā tas ir gadījumā ar leņķmēru un cirkuli, kuri atrodas uz kāda nama Vecrīgā (pilsētas viduslaiku daļā) - pauduši skaidru atsauci uz Masonu kustību, kas, kā mēs zinām, idejas ir smēlusi alķīmijas simbolikā.



 Lolita Timofejeva

Commenti

es ha detto…
super :))! veiksmi :)!

Post popolari in questo blog

Lolita Timofeeva. Il matrimonio della Sirena

Che cosa hanno visto per reagire così? Il progetto di Lolita Timofeeva “Entra. Guarda. Scrivi”.

Realismi socialisti. Roma. Palazzo degli Esposizioni